top of page
Sök
  • Skribentens bildSmile & Shine

Salta maten, inte skorna!


Salt är ju underbart på många sätt, som till exempel i matlagning. Ett område där du vill undvika salt är på skorna. Under vinterhalvåret kanske du har märkt de vita fläckarna på skinnskorna efter en promenad i snö eller slask. Dessa fläckar är en av de värsta för dina skinnskor och lämnar man skorna för länge med dessa fläckar så kan lädret spricka och skorna blir förstörda. I guiden nedanför kommer vi ge dig lite tips och tricks för att hålla skorna i toppskick länge. Först och främst ska vi reda ut hur du tar bort saltfläckarna på bästa sätt.

  • Fukta skorna med en våt trasa eller duk och låt lufttorka.

  • Om fläckarna är ingrodda sedan en längre tid kan du behöva göra om steg 1 eller gnugga lite extra, undvik att gnugga för hårt eller länge. Då är det bättre att ta några droppar ättika eller citronsaft på duken så borde fläcken försvinna utan större bekymmer.

  • När skon är torr, applicera lite skokräm som återfuktar och ger näring till lädret.

Här kommer lite tips på hur du förebygger saltfläckarna.

  • I första taget, undvik vattenpölar och gå gärna på gångbanor, då dessa inte saltas utan sandas, till skillnad från bilvägen.

  • Använd en skoputsmaskin så fort du ser en och har smutsiga skor från promenaden efter kundmötet eller lunchen. Se därför gärna till att ha en redo på kontoret. ;) Skoputsmaskinen torkar bort vätan och använder du dessutom skokrämet som är silikonfritt och har impregnerande effekt som ger lädret återfuktning, snabbt och smidigt. Samtidigt som du slipper dra in dina blöta skor vidare in i lokalen och ha en pöl under skrivbordet.

  • Använd galoscher, som förövrigt blivit en liten stiltrend de senaste åren. Inte bara det att galoscherna ger bättre grepp så slipper du få fuktiga strumpor av den fantastiska vattenavvisande effekten, så ger det även ett heltäckande skydd för sulan och håller skorna torra.

168 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page